Activiteiten voorjaarsvakantie

Van 16 februari tot en met 3 maart is het Voorjaarsvakantie. Tevens is dit de start van het nieuwe seizoen in het Stoommachinemuseum. We beginnen gelijk goed en zijn maar liefst voor zestien dagen onder stoom (de gehele Voorjaarsvakantie).

Drie dagen van tevoren beginnen de stokers de Lancashire-ketel op te stoken, zodat de ketel bij aanvang van de vakantie op de juiste temperatuur is. Klaar om allerlei prachtige machines in werking te zetten.

Het Stoomlab is geopend en de ongeëvenaarde blikjesproef wordt getoond.

Daarnaast zijn er op diverse extra dagen activiteiten:

Gerda Derksen legt woensdag 20 februari aan volwassenen en kinderen uit hoe je met de Japanse papiervouwkunst ‘Origami’ figuurtjes vouwt. Hierna kan je zelf aan de slag.

Op woensdag 20 februari en zaterdag 23 februari komt houtdraaier Herman Licht naar het museum. Hij geeft demonstraties houtdraaien en werkt met een draaibank. Verder maakt hij tollen, paddenstoelen, schalen en nog veel meer. Kinderen mogen proberen de tollen in de tollenbak te laten draaien.

Vier dames van het brei- en haakcafé uit Hippolytushoef komen op woensdag 20 februari en woensdag 27 februari naar het museum om hun ambacht te demonstreren. Samen met bezoekers -groot en klein- zullen zij iets leuks (bijvoorbeeld een armbandje) haken of breien. Tevens laten ze brei- en haakkunsten zien.

Donderdag 21 februari en vrijdag 22 februari is houtbewerker Jan Huisman aanwezig. Ook hij werkt met een draaibank in het museum en maakt tollen. Maar ook maakt hij beelden enzovoorts. Kinderen mogen spelen met een houten knikkerspel en andere houten spellen.

Fely Smit komt op vrijdag 22 februari en woensdag 27 februari schilderen met kinderen in het museum. Ze mogen een paneeltje beschilderen. Fely Smit is in de regio een bekende amateurschilder die heel vrolijke schilderijen maakt met acrylverf, onder andere dikke dames, kippen en koeien.

Touwslager Theo Janssens gaat kinderen leren om een springtouw te slaan op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari.

 

Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum zeven dagen per week geopend en onder stoom, van 10 tot 17 uur.

Deel met je vrienden of praat mee!