Einde stoomseizoen met spetterende finale lichtjesavond

Tijdens de traditionele Lichtjesavond op zaterdag 3 november wordt in het Nederlands Stoommachinemuseum het stoomseizoen afgesloten met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 wordt met duizenden lampjes en kaarsjes verlicht en omgetoverd tot een ‘lichtkasteel’, dat vanaf de dijk al van verre te zien is in de duisternis. In deze sprookjesachtige sfeer treden de vuurartiesten van Stageheat op. Zij showen adembenemende acts, zoals vuurspuwers die metershoge vlammen blazen.

Natuurlijk is het museum onder stoom, draait de met lichtjes behangen baggermolen  én draait de locomobiel ‘Nico’ die de asfaltfabriek in de machinetuin aandrijft.

De bekende fotograaf Kenneth Stamp geeft vanavond een workshop nachtelijk fotograferen. Hobby- en professionele fotograven die hun techniek verder willen verfijnen, kunnen hier gratis aan deelnemen op vertoon van een geldig entreebewijs. Verzoek van Kenneth: neem een statief mee!

Verder tonen drie enthousiaste bierbrouwers hun ambacht in het museum. Zij geven demonstraties hoe bier gebrouwen wordt en showen de fijne kneepjes van het brouwersambacht. Ook is er de mogelijkheid om beperkt hun bier te proeven. Daarnaast is er een kraam waar warme chocomel met slagroom en glühwein verkrijgbaar is. Natuurlijk is ook de horeca geopend.

Na Lichtjesavond is het museum tot half februari alleen geopend tijdens enkele weekenden. Tijdens de wintermaanden zijn er diverse activiteiten in het museum, zoals de lezingencyclus en Sinterklaasevenementen. In de Kerstvakantie openen we tijdelijk opnieuw de deuren en zijn we onder stoom.

Reguliere openingstijden zaterdag 3 november:  10.00 tot 17.00 uur

Lichtjesavond:  19.00 uur tot 22.00 uur

Aanvang  vuurshow:  20.00 uur (buiten op terrein bij baggermolen)