Museum tijdens Pinksteren open én onder stoom

Tijdens het Pinksterweekend, van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei, is het museum geopend en onder stoom.

Maandag 21 mei is ook de smederij geopend. De kinderen mogen smid Han helpen met het scheppen van kolen in de kolenkit. En wie mazzel heeft mag een kettinghanger of puzzel van draadnagels met hem maken.

Voor de jonge bezoekers is een leuke speurtocht uitgezet, ga eens op zoek naar de ontplofte ketel en raad hoe hoog de schoorsteen is. Maak zelf stoom met de miniatuur stoommachines in het stoomlab of help de stoker een handje door hout op het vuur te gooien.

In het ketelhuis laait het vuur in de ketel hoog op om alle stoommachines van stoom te voorzien, je hoort ze sissen en puffen. Wil je iets weten over stoomtechniek of het verhaal achter de machines, vraag het onze rondleiders en machinisten, zij leggen het graag uit en weten mooie verhalen te vertellen.