Dubbellezing Stoommachines Museum en Hemweg Centrale

Lezing over“kleine Stork” en andere stoommachines in het museum.

Zondag 29 april is er in het Stoommachinemuseum een dubbellezing. Voor de pauze worden acht stoommachines uit de collectie belicht door docent Hans Walrecht. Misschien een beetje technisch, maar achter elke machine zit een stukje geschiedenis, ze hebben ergens ooit ook gewerkt.

Na de pauze neemt machinist Henk Eijkmans ons mee op een virtuele reis door de Hemweg Centrale bij Amsterdam. Henk Eijkmans is jaren werkzaam geweest bij de centrale en weet er boeiend over te vertellen. U bent van harte welkom om deze bijzondere lezing bij te wonen lezing. Aanvang lezing: 14.00 uur in het Stoomtheater van het museum. Toegang lezing € 5,-

Zondag 10 juni houdt directeur Harry de Bles een lezing over de collectie van het Stoommachinemuseum in perspectief en de plannen voor het museum van Land, Water en Stoom!