Gratis activiteiten tijdens herfstvakantie 13 t/m 21 oktober

Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto met je lievelingsdier en voorleesmiddagen. De gehele vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.

Vanaf vrijdag 12 oktober tot en met zondag 28 oktober is het museum onder stoom. Op Stoomdagen wordt de ketel opgestookt, waardoor alle machines kunnen draaien. Je hoort dan de stoommachines puffen, voelt de warmte en ruikt de olie.

Zaterdag 13 oktober mogen kinderen zelf knutselen in het museum-knutselatelier. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Zondag 14 oktober is Jamie van 12 tot 16 uur in het knutselatelier om kinderen te helpen met hun knutselwerk. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Maandag 15 oktober mogen kinderen zelf knutselen in het museum-knutselatelier. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Op dinsdag 16 oktober wordt ‘Het gevecht tegen het stoomgemaal’ voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen…? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12 uur op ieder heel uur.
Ook mogen de kinderen zelf aan de slag met het knutselwerk in het museum-knutselatelier.

Op woensdag 17 oktober (12-16 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Leer ‘Urban Sketchen’, waarbij je op locatie tekent wat je ziet. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.

Donderdag 18 oktober helpt Emma de jonge creatievelingen van 12 tot 16 uur in het museumatelier. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Vrijdag 19 oktober wordt ‘Het gevecht tegen het stoomgemaal’ voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen…? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12 uur op ieder heel uur.

Ook mogen de kinderen zelf aan de slag met het knutselwerk in het museum-knutselatelier.

Zaterdag 20 oktober mogen kinderen zelf knutselen in het museum-knutselatelier. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Het wordt zondag 21 oktober een beestenboel in het museum. Neem je lievelingshuisdier mee het museum in en de bekende professionele fotograaf Kenneth Stamp zet jou en je lieverd daar gratis op de foto. Kom langs en laat je vanaf 14 uur fotograferen met je hond, poes, cavia, papegaai, pony, slang, wandelende tak of …. Hoeveel PK heeft jouw huisdier?

Diezelfde zondag start om 14 uur de kinderworkshop ‘Hoe werkt een vliegtuig?’ Er is een verband met de stoommachine. Ongelooflijk, maar waar. Met zelfgevouwen vliegtuigjes wordt geleerd hoe je vliegtuigen kunt besturen.

Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. 

Openingstijden Herfstvakantie:  Maandag tot en met zondag 10 uur tot 17 uur.

Deel met je vrienden of praat mee!