Weekagenda maandag 12 juni t/m zondag 18 juni

Maandag 12 juni: Het museum is gesloten.

Dinsdag 13 juni: Het museum is open. Vandaag zijn de vrijwilligers druk in de weer om de machines te poetsen en schoon te maken. Houtbakken worden gevuld en klaar gezet als brandstof voor de volgende stookperiode.

Woensdag 14 juni: Het museum is open. Kleine reparaties worden uitgevoerd  en lekkende flenzen opnieuw verpakt. De smid is ook aanwezig. Hij laat u zien hoe vroeger alles zelf gesmeed moest worden.

Donderdag 15 juni: Het museum is open. Ook op de baggermolen zijn de machinist en stoker aan het werk. Neem een kijkje in het authentieke interieur en verwonder u hoe vroeger de bemanning daar de hele week woonde en werkte.

Vrijdag 16 juni: Het museum is open. We zijn onder stoom, alles is gereed om de stoommachines weer te laten draaien.

Zaterdag 17 juni: Het museum is open. We zijn onder stoom. Ook op het buitenterrein van het museum is Operation Medemblik begonnen. Bij dit grootschalige evenement kunt u zien hoe de soldaten tijdens de 2e wereldoorlog leefden, hoe ze gekleed gingen en bewapend waren. Zowel het kamp van de geallieerden als het Duitse kamp zijn vertegenwoordigd.

Zondag 18 juni: het museum is open. Operation Medemblik is nog steeds in volle gang. Langs de Vooroever zullen enkele landingen door de vaartuigen van “Keep ‘m Landing” plaatsvinden.