Weekagenda maandag 19 juni t/m zondag 25 juni

Maandag 19 juni: Het museum is gesloten

Dinsdag 20 juni: Het museum is open. Buiten in de machinetuin wordt opgeruimd en alles wordt nagekeken. De houtbakken worden  gevuld  voor de volgende stookperiode.

Woensdag 21 juni: Het museum is open. In het museum wordt onderhoud gepleegd.

De grote Lancashire ketel wordt weer opgestookt en langzaam op druk gebracht.

Het duurt  twee volle dagen voordat de werkdruk van 12 kg/cm2 is bereikt.

Donderdag 22 juni: Het museum is open. Op de baggermolen wordt gewerkt. Daar is altijd wel iets, dat gerepareerd moet worden. In het Bezoekerscentrum kunt u terecht voor een lekker kopje koffie/thee met appeltaart.

Vrijdag 23 juni: Het museum is open. Het is lekker warm in de ketelruimte. Ketel 4 is bijna op druk. Alles is gereed om de stoommachines te laten draaien. Stokers, machinisten en rondleiders zijn er klaar voor.

Zaterdag 24 juni: Het museum is open en onder stoom. De loopgroep heeft zijn rondje gelopen en is weer langs geweest. De machinisten hebben de stoommachines in staat van gereedheid gebracht, klaar om draaien.

Zondag 25 juni: Het museum is open en onder stoom. Alles draait, u bent van harte welkom.

Vandaag fungeren we als stempelpost voor de wielerronde van de West Friese Omringdijk.