Weekagenda maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Maandag 22 mei: Het Museum is gesloten.

Dinsdag 23 mei: Het Museum is open. Er wordt druk gesleuteld door onze medewerkers aan de diverse machines. Ook wordt er buiten gewerkt aan de baggermolen “De Vooruit”

Woensdag 24 mei: Het museum is open. Vraag eens aan onze rondleiders hoeveel kopjes thee gezet kunnen worden met de waterinhoud van onze stoomketel.

Donderdag 25 mei: Het museum is open. Het is Hemelvaartdag en we zijn onder stoom. Ook de baggermolen draait. Neem eens een kijkje beneden in de baggermolen en kijk hoe de bemanning vroeger leefde en werkte.

Vrijdag 26 mei: Het museum is open. We zijn weer onder stoom. Alles draait en puft, u ruikt de smeerolie en het verleden herleeft.  Onze vrijwilligers zijn aanwezig om u tijdens de rondleiding het verhaal te vertellen van de Industriële Revolutie en het ontstaan van het stoomgemaal.

Zaterdag 27 mei : Het museum is open. Er wordt weer gestookt. Ook nu draaien de verschillende machines. Vraag eens wat het verschil is tussen een oude stoomscheepsmachine en een gewone stoommachine.

Zondag 28 mei: Het museum is open. Vandaag is het “Truckersfestival” Ook is het museum onder stoom en staat alles weer te draaien.