Weekagenda maandag 24 juli t/m zondag 30 juli

Maandag 24 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. Hoe is de Raamzaag aan zijn naam gekomen?

Dinsdag 25 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. In het Museum worden 2 soorten olie gebruikt. Waarom zou dat zijn?

Woensdag 26 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. Heb je al eens aan de balg getrokken bij de smid?

Donderdag 27 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. Op de baggermolen wordt gewerkt. De smid is aan het werk. In 1940 werden de pompen aangedreaven met een electromotor. En die draait nóg steeds! Vraag om een demonstratie!

Vrijdag 28 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. Waarom is een condensor voor een scheepsstoommachine zo belangrijk?

Zaterdag 29 juli: Het museum is open.  De machines draaien op stoom. Soms zie je in een vliegwiel een stel grote veren. Waar zijn die voor?

Zondag 30 juli: Het museum is open. De machines draaien op stoom. De smid is aan het werk. Kan de stoker de brandstof tot helemaal achter in de ketel gooien? De Ketel is 9 meter lang!

Maandag 31 juli is het Museum open. De machines draaien op stoom!

Het Museum is de hele vakantieperiode tot en met 10 september open. We draaien iedere dag op stoom; ook op de maandagen!

Baggeren, stenen breken, hijsen, walsen, zagen en nog meer doen we op de volgende data: 26 en 27 augustus, 23 en 24 september.