Workshop schilderen en stoom tijdens Meivakantie

De gehele meivakantie is het Stoommachinemuseum onder stoom en geopend (dus ook op maandag 29 april).

Drie dagen van tevoren beginnen de stokers de Lancashire-ketel op te stoken, zodat de ketel bij aanvang van de vakantie op de juiste temperatuur is. Klaar om allerlei prachtige machines in werking te zetten. Miniatuur stoommachines staan klaar om zelf te ontdekken wat de kracht van water en vuur is. Met de speurtocht kun je op ontdekkingstocht door het museum gaan en bij de stoker het hulpstokersdiploma verdienen door hout op het vuur te gooien.

Het Stoomlab is geopend en de ongeëvenaarde blikjesproef wordt getoond.

Schilderen met Fely Smit

Op woensdag 1 mei kunnen (jonge) bezoekers tijdens de meivakantie in het schildersatelier weer aan de slag met acrylverf en penselen. De paneeltjes met vrolijke tekeningen van kippen, koeien, uilen, tulpen, enz., gemaakt door amateurkunstenares Fely Smit, liggen klaar om beschilderd te worden. Natuurlijk kun je op een blanco paneeltje ook je eigen kunstwerk maken!