Stoommodellenweekend

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2018 - 23/09/2018
10:00 - 17:00

Activiteit


Tijdens het Stoommodellenweekend op 22 en 23 september staan de miniatuurstoommachines opnieuw in de spotlights bij het Stoommachinemuseum. Vele (nieuwe) deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen.

Laat je betoveren door de wereld van stoom! Een gevarieerd aanbod van stoomwolkjes puffende locomotieven, radiografisch bestuurbare stoomboten, rondrijdende stoomtractors, stationaire modellen, heteluchtmotoren, een Foden stoomauto, zelfs een stoomfiets en nog veel meer zijn dit weekend bij het museum te bewonderen.  Alles draait, beweegt en puft, je kijkt je ogen uit.

Ook de eigen museumcollectie is de moeite waard om in de spotlights te zetten. Het museum heeft 120 zeer verschillende stoommachinemodellen in huis. Er zitten echte pronkstukken bij, zoals de Jonel stoomtractor en de Cochram stoomketel. Beide modellen zijn verkregen uit de nalatenschap van modelbouwer Hergt.

Aan de Jonel stoomtractor was oorspronkelijk een generator verbonden, die zorgde voor stroom bij kermissen. De Cochram stoomketel werd vaak gebruikt bij heistellingen. Geschat wordt dat er zo’n 5000 uur werk in elk model gestoken is. Ook het prachtige model van een brandweer stoomspuit, dat het museum onlangs in ontvangst mocht nemen van de dochter en schoonzoon van de maker Fred Stevens, is een juweeltje.  Natuurlijk zijn deze staaltjes van vernuft en nog veel meer dit weekend in het museum te zien.

Heeft u interesse om als modelbouwer aan dit evenement deel  te nemen, neem dan contact op met:  els.goetjes@stoommachinemuseum.nl

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom

Het museum biedt tijdens dit weekend weer een Water & Stoom-arrangement aan. Volwassenen kunnen voor € 12,50 en jongeren tot 18 jaar voor € 10,- het museum bezoeken én een vaartocht van 1 uur en een kwartier maken met de Koggevaarder. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag om 13.00  en 14.30 uur vanaf de steiger achter het museum. Per vaartocht kunnen maximaal 20 passagiers mee. Reserveren is gewenst op 0227-544732 of per e-mail info@stoommachinemuseum.nl

Deel met je vrienden of praat mee!