Bakkerij museum

In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In het museum kunt u zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. In het hele museum proeft u de sfeer van vroeger. Dat wordt alleen maar versterkt door de lekkere geuren uit de bakkerij, waar het oude ambacht gedemonstreerd wordt. Ook vinden er regelmatig marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. Het water loopt je tijdens een bezoek in de mond, vandaar dat wij ook vaak het ‘lekkerste museum van Nederland’ genoemd worden. Bezoek de website

Kasteel Radboud

Bij een bezoek aan het kasteel kunt u een blik werpen in de Middeleeuwen. U wordt daarbij geholpen door een tentoonstelling, die u vertelt over de geschiedenis van het kasteel en van Medemblik. Bezoek de website

De Bijenstal, imkerbedrijf en bijenteeltmuseum

Een bezoek aan het imkerbedrijf en bijenteeltmuseum is voor bezoekers van jong tot oud, bij mooi of slecht weer een onvergetelijk uitje.  Want wat zijn die bijen toch een ontzettend interessante en hardwerkende diertjes !

De imker Jan Glazenborg kan op een hele leuke en vooral grappige manier verrassende dingen vertellen over zijn bijen en de imkerij, terwijl uw groep de bijen veilig achter een glaswand ‘live’ aan het werk ziet.

Men heeft een goede busparkeerplaats, grote en gezellige ontvangstruimte met tentoonstelling, een winkel met bijenproducten en het is ook zeer geschikt voor minder validen en kinderen.

Bezoek de website

Zuiderzeemuseum

Buitenmuseum
In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee.
Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis.

Bezoek de website

Met de Citybus langs de Musea

Toeristisch Medemblik heeft er sinds 2013 een prachtige trekpleister bij. Citytours Medemblik – een open elektrische bus voor ca. 14 personen – maakt de musea en attracties in de omgeving bereikbaar. Een goede reden om maximaal te genieten van alles wat Medemblik te bieden heeft.

Bezoek de website Citybus