Drukte bij stoom-event

De belangstelling voor het modelbouw stoom-event dat op 23, 24 en 25 sept j.l. is gehouden heeft alle verwachtingen overtroffen. Meer dan 900 bezoekers uit het hele land, kwamen naar Medemblik om te genieten van presentaties van stoommodellen uit binnen- en buiten land. Het museum pakte zelf ook flink uit door een groot deel van de eigen collectie onder stoom te brengen. Niet alleen waren de locomobiel en asfaltmenger onder stoom, maar ook de stoombaggermolen en een van de stoomwalsen waren in bedrijf.

Museumcoördinator Henri Boersen: Het is de eerste keer dat we zo’n stoom-event organiseerden. Dat is altijd spannend. Het is fijn dat we een beroep konden doen op veel extra vrijwilligers. Zonder hun inzet is zo’n dag niet mogelijk’. Gelet op het enthousiaste bij het publiek, de reacties van de modelbouwers en de medewerkers van het museum wordt eraan gedacht om volgend jaar opnieuw een modelbouw stoom-event te organiseren.

Voor een kort beeldverslag klik op >>> modelbouw stoom-event