Een nieuwe directeur en 140 oude trekkers .

Het Nederlands Stoommachinemuseum heeft met ingang van 1 juni een nieuwe directeur.

De heer Harry de Bles heeft het Marinemuseum in Den Helder opgezet samen met marinemensen en veel vrijwilligers. Samen met de medewerkers is hij er in geslaagd het Museum tot een succes te maken; het aantal bezoekers is in een aantal jaren bijna verdrievoudigd. In de komende tijd zal hij samen met de medewerkers van het Stoommachinemuseum er hard aan werken ons Museum nog beter op de kaart te zetten.

Op zondag de 23ste april kwamen 140 trekkers het Museumterrein oprijden. Deze groep enthousiastelingen reed West-Friesland in de rondte. Bij ons een verwarmend bakje koffie drinken (want het was koud) en door het Museum met de op stoom draaiende machines  lopen. Je verdiepen in de techniek van de stoommachine: “Wat lopen die rustig! Zo stil!” , hoorde je heel wat keren. De medewerkers van het Museum waren maar wat blij met al die belangstelling voor hún techniek.

Wilt u ook eens langskomen met uw brommervereniging? Met uw oude open auto’s? Ontdekken wat een stoommachine en een brommermotor gemeen hebben?  Bel ons op en maak een afspraak. We staan er helemaal klaar voor.