MODELBOUW STOOM–EVENT OP 23, 24 en 25 SEPTEMBER

Het Stoommachinemuseum neemt je dit keer mee in de internationale wereld van de stoommodelbouw. Modelbouwers uit eigen land, maar ook uit Duitsland en Engeland tonen hun passie voor stoom en nemen hun meest succesvolle modellen mee  naar Medemblik. Er ligt een 5 inch grondspoorbaan m.n. geschikt voor tweeassige locs.

Verder is er een ovaal voor smalspoor op 45 MM en een ovaal voor normaal spoor op 45 MM de zogenaamde spoor 1 maat.Stoombootmodellen varen op het brede water bij de inlaat van het gemaal. Ook zijn er demonstraties van stationaire modellen onder stoom. Bovendien is er plek voor mechanische modellen, zoals diesels, stirling- en stermotoren. Op het buitenterrein is ruimte om met traction engine of (model)wals –groot of klein- rond te rijden. Tenslotte zijn verder enkele machines van de eigen collectie van het stoommachinemuseum onder stoom, waaronder een stoomhijskraan en een raamzaaginstallatie. Veel spektakel dus voor liefhebber en geïnteresseerde. Tot ziens in stoomstad Medemblik.

Modelbouwdagen 23,24 en 25 Sept.2016 Stoommachine Museum Medemblik drone vlucht