Lezing over de grote doorbraak in de scheepvaart op 28 januari.

Voor de zeilvaart is wind nodig, anders komt het schip niet vooruit. Stoommachines in de scheepvaart betekenden een grote doorbraak. Nu konden de kapiteins nauwkeurig aangeven wanneer ze in een haven zouden aankomen. Op deze grote stap voorwaarts  wordt zondag 28 januari ingegaan tijdens de tweede lezing van de reeks van zes in het  Stoommachinemuseum in Medemblik.

Dick Vries zal ons meenemen op een reis door de geschiedenis, waarin we leren over de opkomst en doorbraak van de stoommachine in de scheepvaart. En niet alleen bij de Marine, maar ook in de koopvaardij.

De lezing ‘De introductie van de stoommachine in de scheepvaart’ start om 14.00 uur in het Stoomtheater van het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Toegang bedraagt vijf euro, contant te voldoen voor aanvang van de lezing. Leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Stoommachinemuseum hebben gratis toegang. Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732.

De volgende lezingen uit de reeks zijn op zondag 11 februari, 25 maart, 29 april en 3 juni.