Prachtig gerestaureerd stoommachinemodel draait weer in het Museum. Evenement Stoommachinemodellen op 23 en 24 september. Vooroeverloop groot succes!!

Het Stoommachinemuseum Medemblik, gevestigd in het oude stoomgemaal “De Vier Noorder Koggen”, organiseert op 23 en 24 september weer een stoommodellen evenement.

Miniatuur stoommachines uit het hele land zijn dit weekend bij het museum te bewonderen.Van varende tot rijdende modellen, zoals radiografisch bestuurde stoombootjes, stoomsloepen, stoomtractors, vele locomotieven en stationaire modellen. De opa van de heer Bakels (90 jaar)  bouwde in het begin van de twintiger jaren een stoommachinemodel. Een van de medewerkers van ons Museum, Wybe Horstman, knapte het model op. Nu draait het weer: de hele familie was er afgelopen weekend getuige van. Vijfhonderd lopers van jong tot oud liepen op zondag 3 september de EnzaZaden Vooroeverloop. Een door de Loopgroep Medemblik perfect georganiseerd sportief evenement bracht de lopers van de halve marathon veel plezier. De locatie waar de 500 lopers startten  – het Nederlands Stoommachinemuseum – droeg zeker bij aan het welslagen!