Sinterklaas, onderhoud en schoolklassen.

Het Museum mag dan dicht zijn (zie hiernaast de Agenda) dat wil niet zeggen dat er geen druk op de ketel is: voorafgaande aan de intocht van Sinterklaas werd het hele gezelschap van Sinterklaas keurig aangekleed, er wordt onderhoud gepleegd aan de machines. Ketel 4 staat helemaal droog; het water is gespuid. De Ketel wordt gekeurd, zodat hij tussen Kerst en Oudejaarsdag weer voor verse stoom kan zorgen.

Vergaderen, plannen maken voor 2017; het hoort er allemaal bij. En er komen schoolklassen langs. Na het maken van een afspraak bent u zoals u hiernaast kunt lezen welkom. De schoolklassen kijken een film over stoom, krijgen uitleg in het Stoomlab (waarom wordt dat bierblikje zo plat??) en gaan zelf aan het werk met de kleine stoommachines. We staan dus onder druk, maar wel een beetje anders dan normaal! We zien  u met ingang van Tweede Kerstdag tot en met vrijdag de 30ste  graag weer in ons Museum.