STEMPELPOST WIELERRONDE

De jaarlijkse fietstoertocht over de Westfriese Omringdijk staat zondag 25 juni geheel in het teken van cultureel erfgoed.

De wielerronde wordt georganiseerd door Le Champion. Elk jaar wordt de combinatie van sport en cultuur steeds populairder. De verwachting is, dat zondag 2500 deelnemers op de fiets stappen om de route van 50, 80 of 135 km over de monumentale dijk te fietsen.

Het is misschien wel de mooiste manier om het gebied en zijn verborgen schatten, zoals ook het Stoommachinemuseum Medemblik, rond de oudste dijk van Nederland te ontdekken. Het museum, gevestigd in het oude Stoomgemaal De Vier Noorder Koggen, ligt aan de route en fungeert deze zondag als stempelpost.

De opbrengst van de wielerronde gaat dit jaar naar de Stichting de Westfriese Molens. De Stichting zet zich in het gebied van West-Friesland in tot behoud van cultureel erfgoed en het laten draaien en malend houden van molens.

Mocht u tijdens de wielerronde nog tijd hebben voor een uitgebreide tussenstop bij het Stoommachinemuseum, dan bent u van harte welkom. Laat u verrassen door onze bijzondere collectie van stoommachines, we zijn het hele weekend onder stoom.

Natuurlijk kunt u altijd in het bezoekerscentrum, of op ons mooie terras even uitrusten onder het genot van een lekker kopje koffie/thee met appeltaart. Ook dit jaar zorgt het muzikale duo “Volkertjan” weer voor life entertainment en houden ze de stemming er goed in. Wij hopen op een gezellige dag met veel drukte en mooi weer!  Adres: Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik