“STOOMDAGEN PINKSTERWEEKEND SUCCES!”

Ruim 800 bezoekers hebben afgelopen Pinksterweekend kunnen zien, waartoe stoommachines met de techniek van vroeger in staat zijn. Neem de grote stoomzaagmachine, hele boomstammen zijn dit weekend weer tot planken gezaagd. Wist u dat u die planken kunt kopen! Een van onze vrijwilligers maakte van de planken een mooie robuuste tafel, die tafel was te koop en is verkocht!

Binnen in het museum waren o.a. demonstraties met de grote Centrifugaalpomp van het Stoomgemaal. Daadwerkelijk is er weer water uit de polder naar het IJsselmeer gepompt. Ook ons pronkstuk, de Triple Expansie scheepsmachine, heeft diverse keren gedraaid. Kortom te veel om op te noemen. Mede dankzij de inspanningen van  onze stokers, machinisten, rondleiders en horecamedewerkers was het weekend een groot succes. En niet te vergeten, het mooie weer! Bezoekers kwamen per auto (gratis parkeren), velen per fiets (6 oplaadpunten voor e-bikes), een aantal per bootje (aanlegsteigers) en verder met de gratis pendelbus Citytours Medemblik. Dit elektrische busje rijdt in de vakantieperiodes op en neer tussen de attracties en musea in Medemblik. Een mooie kans voor mensen die met de Stoomtram in Medemblik arriveren om ook het Stoommachinemuseum te bezoeken.