Stoommachinemodellen Evenement op 23 en 24 september. Medewerking aan Stoomweekend Zuiderzeemuseum.

Het Stoommachinemuseum Medemblik, gevestigd in het oude stoomgemaal “De Vier Noorder Koggen”, organiseert op 23 en 24 september weer een stoommodellen evenement. Miniatuur stoommachines uit het hele land zijn dit weekend bij het museum te bewonderen.

Van varende tot rijdende modellen, zoals radiografisch bestuurde stoombootjes, stoomsloepen, stoomtractors, vele locomotieven en stationaire modellen. Blijf de rubriek Nieuws in de gaten houden voor meer informatie over dit fantastische weekend!

Stoomweekend Zuiderzeemuseum.

Op zaterdag 16 en zondag 17 september verleent het Stoommachinemuseum assistentie bij het Stoomweekend van het Zuiderzeemuseum. Onze stoomwals rijdt er rond en een aantal van onze kleine stoommachines kan er door het jonge volkje onder stoom gebracht worden. En dan dus het  weekend daarop naar ons Modellenweekend. Het hart van de stoomliefhebber gaat er van open!!

Maar voor dat onze mannen met de stoomwals naar Enkhuizen kunnen, wordt er eerst onderhoud gepleegd. In dit geval wordt er een aantal pakkingen vernieuwd.