Stoomsloepen trotseren de golven op de Vliet. Komt dat zien op 26 en 27 augustus. Vacature Museummedewerker,

Het Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik organiseert 26 en 27 augustus het derde Nationale Stoomsloepenfestijn. Een tiental heel verschillende  stoomsloepen vanuit het hele land vaart dat weekend puffend en sissend met grote rookpluimen op het binnenwater achter het museum.

Het varieert van sloepen, salonboten, opduwertjes, tot een stoomkano aan toe. Verder komt een radarboot zo goed als zeker richting het Stoommachinemuseum  opgestoomd.  Een aantal stoomscheepjes is lid van de Vereniging Stoomvaart. Deze vereniging zet zich in tot behoud van authentieke stoomschepen, waardoor tijden van weleer herleven. Het Museum zoekt een medewerker die – net als alle andere medewerkers – gek is van STOOM. Vaak gezellig samen stoom afblazen en altijd onder druk om het Museum onder Stoom te houden!

Meer weten­? Klik op de Link in de Bovenbalk: WERKEN BIJ ONS? We zien u graag komen!

Enkele van onze medewerkers gaven tijdens de Waterweken in Medemblik informatie over ons Museum. Er was veel belangstelling voor de folder en de proef met het blikje. Heeft u al een folder van ons Museum? Kom er een ophalen!!