Superstoomdag met vele activiteiten in beeld

Tijdens het Gemalenweekend doet het Gemaal Vier Noorder Koggen zijn werk! Kolen op het vuur. Druk op de ketel. De centrifugaalpomp maalt. De baggermolen, de hijskraan en zaagmachine staan ook onder stoom. Het publiek is enthousiast en onder de indruk.

Handen op de oren, ogen tekort! Een deel gaat aan boord van de rondvaart door de polder. Wat een rust en wat een mooie omgeving! Kids krijgen uitleg over hoe de wateroverlast bestreden wordt met behulp van molens en of een gemaal. Aaah, zo werkt het! Weer wat geleerd. De watertafels zijn beschikbaar gesteld door het (zelf gesloten) Poldermuseum Andijk.

Een geslaagde dag in beeld gebracht in een video: Superstoomdag met museumrondvaart Stoommachinemuseum