Twee lichtjesavonden….

In de Agenda kunt u lezen dat het Museum door wegwerkzaamheden overdag gesloten is van 24 tot en met 28 oktober.

Maar op vrijdagavond de 28ste kunt u van 19u00 tot 22u00 genieten van het sprookjesachtig verlichte Museum. In het gebouw hangen olielampjes en kaarsen. Samen met het zachte sissen van de stoom kun je je dan een beetje voorstellen hoe het vroeger geweest moet zijn; als het hard regende maalde het Stoomgemaal dag en nacht door om de polders droog te houden. Ook ’s nachts waren de stokers en de machinisten in touw.

Ook de Baggermolen “Vooruit” ligt er deze 2 lichtjesavonden in volle glorie bij en hij draait ook nog! Prachtig mooi!

Ook de Stoomhijskraan laat zijn lichtjes zien.

Op zaterdag draaien de machines op stoom vanaf 10u00 in de morgen. En ’s avonds is er nog een keer Lichtjesavond. Daarmee sluiten we een mooi seizoen af.

We hopen dat we u óf overdag op zaterdag  óf tijdens een van de Lichtjesavonden mogen begroeten.