ZON, STOOM, STOOMMODELLEN EN STOOMTREINTJES!

Op zaterdag 23 september startte op een zonovergoten dag voor de tweede keer het Stoommodellen evenement bij het Stoommachinemuseum.

Voor de ruim 600 bezoekers viel van alles te zien, van stoomtractors, stoomtreinen, stoombootjes tot vele stationaire modellen.

Ook de topstukken uit de eigen collectie stoommodellen waren van hun stoffige, soms verborgen plekken gehaald en in het museum in de spotlights gezet.

We kijken terug op een heel geslaagd en druk bezocht weekend, waarbij de vele stoomliefhebbers hun hart konden ophalen. Natuurlijk werd de grote ketel weer flink opgestookt en draaiden de machines in het museum geregeld op volle kracht onder stoom.

Voorlopig was dit het laatste grote stoomspektakel dit seizoen.

In de Herstvakantie zijn we nog twee weken onder stoom en organiseren we iets leuks voor onze jonge bezoekers. Dan volgt op 4 november de Lichtjesavond, waarbij het museum omgetoverd wordt tot sprookjesachtige sferen en er nog een verrassing op het programma staat.

Daarna sluit het museum tot aan de Kerst de deuren. Niet dat we stil gaan zitten, de machinisten en stokers zijn druk met onderhoud aan de machines, de PR groep richt zich enthousiast op alle nog te ontwikkelen idee├źn en plannen voor 2018 en de horeca maakt zich weer op voor volgend seizoen.