Stoommodellenweekend 2022

ZATERDAG 24 & ZONDAG 25 SEPTEMBER

MEDEMBLIKKER STEAMFAIR: STOOMMODELLEN IN DE SPOTLIGHTS

Zaterdag 24 en zondag 25 september komen modelbouwers van heinde en ver naar het Stoommachinemuseum om hun stoommodellen, vaak exacte kopieën van originele stoommachines op schaal gebouwd, te demonstreren. Een feestje voor liefhebbers van miniaturen en alles wat met stoom te maken heeft!

Bruisend weekend vol activiteiten

Zowel in het museum als buiten op het museumterrein is een gevarieerd aanbod van stationaire machines, puffende stoomlocomotieven, rondrijdende stoomtrekkers en -walsen, heteluchtmotoren, een stoomfiets en nog veel meer te zien. In het binnenwater achter het museum varen vele radiografisch bestuurbare (stoom)boten af en aan, een lust voor het oog!

Museumstoomtreintje Romulus

Op het museumterrein rijdt het 7 ¼ passagiersstoomtreintje over een traject van honderd meter spoor. Voor €1 maak je een ritje met de modelstoomtrein die puffend met grote stoomwolken en gillende stoomfluit in beweging komt.

Alles wat draaien kan, draait!

In het museum wordt het vuur in de ketel opgestookt en komen de robuuste stoommachines weer tot leven. Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Buiten in de machinetuin gaan we hijsen, zagen en baggeren. Kortom, er is van alles te zien en te beleven tijdens de Medemblikker Steamfair!

Deel met je vrienden of praat mee!