Opening stoomseizoen en krokusvakantie

 

Het Stoommachinemuseum opent zaterdag 18 februari bij aanvang van de voorjaarsvakantie weer de deuren voor het publiek. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt om de machines in gereedheid te brengen voor het nieuwe stoomseizoen. De laatste klusjes zijn gedaan en het koper blinkt je tegemoet.

 Van zaterdag 18 februari tot met zondag 5 maart wordt het vuur in de ketel opgestookt en kun je de grote collectie stoommachines in werking zien. Machinisten en stokers leggen graag uit hoe de stoommachines werken. Ook dit jaar is er weer een leuk en afwisselend stoomprogramma met vele stoomdagen en speciale evenementen.

Workshop schilderen 26 februari

Ben je graag creatief bezig en houd je van schilderen? Kom dan zondag 26 februari naar het museum en laat je inspireren door de bijzondere schilderijen van Vera Frederiks met stillevens van stoommachines. Wij zorgen voor kwasten, verf en paneeltjes. Ga lekker aan de slag en maak je eigen originele kunstwerk. Creatief begeleidster Birgit Fortgens helpt je graag op weg met raad en daad. Deelname is gratis op vertoon van geldig entreebewijs.

Leuk voor jong en oud                                                                                                                 

Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma’ verdienen.

Deel met je vrienden of praat mee!