Oude Ambachten bij Stoommachinemuseum

Tijdens het Historisch weekend zijn bij het Stoommachinemuseum op 6 en 7 juli diverse demonstraties van oude ambachten te zien. Ambachtslieden tonen hun vakmanschap bij het rietdekken, mandenvlechten, houtbewerken,  stoelenmatten, boekbinden, quilten, weven en nog veel meer en laten glazeniers de magie van glas zien. Ook de smid is op zondag in de smederij aanwezig en vermaakt jong en oud met zijn verhalen.

Live Muziek
Dweilorkest De Klinkers uit Alkmaar zorgt zaterdag 6 juli voor de muzikale noot en treedt diverse malen op.

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom
Tijdens het ambachtenweekend kunnen bezoekers weer een vaartocht met de Koggevaarder maken. In een klein uur neemt schipper Rob Smak de passagiers mee langs de mooiste plekken rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Combinatietickets: museumbezoek én rondvaart: volwassenen € 13,- en kinderen tot 18 jaar € 10,-. Museumjaarkaarthouders betalen € 8,- per rondvaart.
Reserveren is gewenst op 0227-544732. Indien er nog plaatsen over zijn kunnen bezoekers ter plekke een combinatiekaartje kopen.

Zomerstoom
Gedurende de maanden juli en augustus is het museum ook op maandag geopend en zeven dagen per week onder stoom. De ketel wordt gestookt en de machines draaien. Voor de jonge bezoekers staan de miniatuurstoommachines klaar om zelf de kracht van water en vuur te ontdekken. Wie de stoker een handje helpt het vuur brandend te houden, verdient het hulpstokersdiploma en wat lekkers! Ga ook eens op speurtocht door het museum en verbaas je bij de ‘blikjesproef’.