Gratis activiteiten tijdens herfstvakantie 22 t/m 28 oktober

Tekenen met hulp van een illustrator, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. De gehele vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.

Vanaf vrijdag 12 oktober tot en met zondag 28 oktober is het museum onder stoom. Op Stoomdagen wordt de ketel opgestookt, waardoor alle machines kunnen draaien. Je hoort dan de stoommachines puffen, voelt de warmte en ruikt de olie.

Maandag 22 oktober mogen kinderen zelf aan de slag in het museum-knutselatelier. Alles ligt voor je klaar.

Dinsdag 23 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11 en 16 uur workshops sieraden maken. Schuif gezellig bij haar aan en maak bijvoorbeeld een mooie armband.
Ook mogen de kinderen zelf aan de slag met het knutselwerk in het museum-knutselatelier.

Woensdag 24 oktober helpt Julia de jonge creatievelingen van 12 tot 16 uur in het museumatelier. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Op donderdag 25 oktober (12-16 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Leer ‘Urban Sketchen’, waarbij je op locatie tekent wat je ziet. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.

Diezelfde donderdag wordt ‘Het gevecht tegen het stoomgemaal’ voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen…? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12 uur op ieder heel uur.

Vrijdag 26 oktober wordt ‘Het gevecht tegen het stoomgemaal’ voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen…? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12 uur op ieder heel uur.
Ook mogen de kinderen zelf aan de slag met het knutselwerk in het museum-knutselatelier.

Zaterdag 27 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11 en 16 uur workshops sieraden maken. Schuif gezellig bij haar aan en maak bijvoorbeeld een mooie armband.
Ook mogen de kinderen zelf aan de slag met het knutselwerk in het museum-knutselatelier.
Bakker Bes bakt zaterdag 27 oktober van 11 tot 16 uur Stoomkoekjes met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers koekjes mee naar huis nemen.

Zondag 28 oktober is Jamie van 12 tot 16 uur in het knutselatelier om kinderen te helpen met hun knutselwerk. Kleur een stoomkleurplaat in, bouw een stoomboot of maak zelf een mooie tekening. Stuur een foto je tekening naar info@stoommachinemuseum.nl en wie weet wordt jouw tekening tentoongesteld!

Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. 

Openingstijden Herfstvakantie:  Maandag tot en met zondag 10 uur tot 17 uur.

Deel met je vrienden of praat mee!