Superstoom!

ZATERDAG 18 EN ZONDAG 19 JUNI: ALLES WAT DRAAIEN KAN, DRAAIT!

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni halen we alles uit de kast: dan draaien niet alleen de machines binnen maar worden ook een aantal machines in de machinetuin onder stoom gebracht. De stoomhijskraan tilt hele boomstammen op de stoomraamzaag waar ze tot planken worden gezaagd, de Henschel stoomwals rijdt puffend in ‘t rond en in de museumhaven kun je de kolengestookte emmerbaggermolen in bedrijf bezichtigen.

Museumstoomtreintje Romulus

Op het museumterrein rijdt het 7 ¼ passagiersstoomtreintje Romulus over een traject van 100 meter spoor. Stap aan boord en maak voor € 1 een ritje met de modelstoomtrein die stoomwolken puffend met de machinist op de bok in beweging komt. Leuk voor kinderen én volwassenen! Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa in het museum of bij de kaartjescontroleur van de trein.

Rondvaarten Koggevaarder

Museumbezoek én varen combineren? Kies dan voor een combinatieticket museumbezoek én rondvaart door het waterrijke gebied rondom Medemblik. Schipper Rob Smak vaart met zijn passagiers in een klein uur langs de mooiste plekjes. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Onderweg trakteert de schipper je (vanaf 18+) op een glaasje Schipperbitter.

Tarieven: combinatieticket museumbezoek én rondvaart: kinderen 5-12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15. Museumkaarthouders betalen € 8. Vertrektijden zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Reserveren via 0227 544732.

Deel met je vrienden of praat mee!