Het virtuele stoommachinemuseum

Even de zinnen verzetten en ronddwalen door een museum? Het Nederlands Stoommachinemuseum te Medemblik biedt je de kans met dank aan Omni VR, waarbij VR uit de naam staat voor Virtual Reality. Dit bedrijf uit Reeuwijk maakte een 360° film én een virtual tour in het stoomgemaal uit 1869 aan de Westfriese Omringdijk, waarin het museum gevestigd is.

De filmopnamen zijn nu van commentaar voorzien. Loop mee langs de werkende stoommachinemodellen, de stoommachines en over het buitenterrein en kijk letterlijk en figuurlijk ‘rond’!

Er is ook een virtual tour gemaakt in het gemaal. Vanuit de luie stoel leid je jezelf rond, virtueel, langs de machines afkomstig uit verschillende Nederlandse machinefabrieken maar ook uit het Verenigd Koninkrijk, uit Duitsland, België en Zweden. De technische informatie over de machines maar ook andere wetenswaardigheden zullen binnenkort zowel in het Nederlands als in het Engels aan de virtual tour worden toegevoegd, dus hou onze website in de gaten.

Maar kom vooral langs zodra het museum weer open is, voor een eerste of een herhalingsbezoek, om onze prachtige collectie in het echt te bekijken! Tot het zover is heten we u van harte welkom in het Nederlands Stoommachinemuseum.

Bekijk de 360° film.

Bekijk de Virtual Tour.

Deel met je vrienden of praat mee!