Weekend op Wielen

Het museumterrein staat het weekend van 13 en 14 juli vol geparkeerd met prachtige oldtimers, waaronder klassieke Engelse sportauto’s, een Chevrolet uit 1929, een A-Ford uit 1930 en andere automobielen.

Ook de stoomauto van Bob Bruin, een Stanley uit 1919, gebouwd in de USA, is dit weekend weer aanwezig. De Stanley is een staaltje van knap vakmanschap. De honderd-jarige auto rijdt op petroleum, heeft een topsnelheid van 100 km per uur en kan zeven personen vervoeren. Bob Bruin biedt een (beperkt) aantal museumbezoekers ook dit maal de mogelijkheid om bij hem in te stappen en zich als een vorst te laten rondrijden.

Stoomspuit
Zaterdag en zondag demonstreren (oud) brandweermannen van de Stichting Wormerveersche Stoombrandspuit de nog werkende Bikkers stoomspuit uit 1901 bij het museum. De pomp heeft een capaciteit van maximaal 1000 liter water per minuut en heeft voor het laatst dienst gedaan bij een brand in 1933. Het is een spectaculair gezicht om de spuitgasten met deze fraaie en gerestaureerde stoomspuit aan het werk te zien.

Wielerronde Westfriese Omringdijk
Zondag 14 juli fungeert het museum weer als stempelpost voor de jaarlijkse fietstocht over de monumentale Omringdijk. De wielerrronde wordt georganiseerd door vereniging Le Champion. Tijdens deze dag met gezellige drukte is er life entertainment.

Zomerstoom
Gedurende de maanden juli en augustus is het museum ook op maandag geopend en zeven dagen per week onder stoom. De ketel wordt gestookt en de machines draaien. Voor de jonge bezoekers staan de miniatuurstoommachines klaar om zelf de kracht van water en vuur te ontdekken. Wie de stoker een handje helpt het vuur brandend te houden, verdient het hulpstokersdiploma en wat lekkers! Ga ook eens op speurtocht door het museum en verbaas je bij de ‘blikjesproef’.

Deel met je vrienden of praat mee!