Toegangsprijzen

Volwassenen                                 € 8,50

Kinderen (5 – 12 jaar)                 € 5,00

Museumkaarthouders en Vrienden van het Stoommachinemuseum hebben gratis toegang.

 

Naar voorbeeld van de kolenschuur die ooit naast het stoomgemaal stond is een bezoekerscentrum gebouwd. Hier bevindt zich de bezoekersentree. De multifunctionele ruimte is zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten, presentaties, lezingen en vergaderingen en beschikt over een uitgebreide multimedia-installatie. Ook biedt het museum de mogelijkheid om lunches en buffetten te organiseren. Maatwerk is ons devies!

Ook de reguliere museumbezoekers en passanten (wandelaars, fietsers en watersporters) kunnen hier ‘afmeren’ om te genieten van een heerlijk kop koffie/thee met gebak of andere consumpties. Bij mooi weer is het prima toeven op het ruime, gezellige terras.

In het bezoekerscentrum zijn kluisjes aanwezig, deze zijn gratis te gebruiken om uw spullen eventueel in te bewaren.

Informeer vrijblijvend naar de speciale tarieven voor bedrijfspresentaties, fotosessies, rondleidingen, scholen, kinderpartijtjes of arrangementen. Het museum is een officieel erkende huwelijkslocatie.

Wij werken nauw samen met de Koggevaarder om uw gasten per rondvaartboot het gebied van de Vier Noorder Koggen te laten ontdekken.

Reserveer of informeer via info@stoommachinemuseum.nl  of bel 0227 – 544732

Komt u met de auto?

U kunt bij ons gratis parkeren. Ons museum beschikt over een groot parkeerterrein met invalidenparkeerplaatsen.

Komt u met de fiets?

Naast ons museum is een ruime plek om fietsen te stallen. Ook is het mogelijk om de elektrische fiets hier gratis op te laden.

Komt u met de boot?

Meer aan bij een van onze aanlegsteigers. Waterrecreanten varen vanuit de binnenstad van Medemblik in een oogwenk via de Groote Vliet naar onze ‘Museumhaven’ aan de Kleine Vliet. Aan de IJsselmeerzijde bevindt zich de ‘Stoomhaven’, aan de andere kant van de dijk staat ons museum.

Komt u met de bus?

Wilt u met Bus 415 van Hoorn Station naar Medemblik Halte Watergemaal? Of van Medemblik Station naar Halte Watergemaal?

Kijk dan op www.connexxion.nl voor de dienstregeling.

U stapt dan voor het Nederlands Stoommachinemuseum uit.

Let op: Bus 415 rijdt NIET op zondagen.

 

Het Nederlands Stoommachinemuseum is knooppunt in het wandel-, fiets- en sloepennetwerk en een integraal onderdeel van de Westfriese Omringdijk. Met oplaadpunten voor elektrische fietsen en aanlegsteigers voor waterrecreanten. Kortom, een ideaal rustpunt voor ontspanning, een eet- en drinkpauze plus en cultureel intermezzo. Automobilisten kunnen hun auto’s gratis parkeren op het grote parkeerterrein, dat inmiddels ook ontdekt is door touringcars, motor, oldtimer- en andere autoclubs. De Medemblikker musea, het Stoommachinemuseum, Kasteel Radboud en de Bijenstal hebben geïnvesteerd in een milieuvriendelijke bus. Deze bus, Citytours Medemblik, vervoert tijdens het seizoen museumbezoekers gratis naar de verschillende musea.