Ambachtenweekend

Datum/Tijd
Date(s) - 23/07/2022 - 24/07/2022
10:00 - 16:00

Activiteit


Ambachtenweekend vol folklore en veiling houtsculpturen

Zaterdag 23 en zondag 24 juli is bij het museum tijdens het Ambachtenweekend weer van alles te zien en te beleven. Vele ambachtslieden komen naar het museum om hun ambacht te tonen. Er zijn demonstraties met een stoom aangedreven dorsmachine uit 1912, mandenvlechten, houtdraaien, tinnegieten, schilderen, midwinterhoorn bouwen, quilten, spinnen en nog veel meer. Op zondag demonstreert houtkunstenaar Durk Schilstra uit Dokkum hoe hij met de kettingzaag prachtige (dier)figuren uit boomstammen zaagt.

Veiling beelden

De beelden van Durk Schilstra worden zondagmiddag na elke sessie bij het museum geveild. Wil je eigenaar worden van één van deze prachtige en unieke houtsculpturen? Bezoek dan de ambachtenmarkt en bied mee! De veilingen worden tussen 12 en 16 uur gehouden.

Activiteiten, leuk voor kinderen

Tegen een kleine vergoeding kun je bij de tinnegieter zelf een tinnen figuurtje gieten, bij de houtdraaier een houten tol draaien op een draaibank uit 1700 en bij amateurschilder Fely Smit je eigen kunstwerk op een paneeltje schilderen.

 

Museumstoomtreintje Romulus 

Op het museumterrein rijdt het 7 ¼ passagiersstoomtreintje Romulus over een traject van honderd meter spoor. Voor € 1 maak je een ritje met de modelstoomtrein die stoomwolken puffend met de machinist op de bok in beweging komt. Leuk voor kinderen én volwassenen! Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa of bij de kaartjescontroleur van de trein.

Museumrondvaarten                                                                                        

In een klein uur neemt schipper Rob Smak van de Koggevaarder zijn passagiers mee langs de mooiste plekken in het waterrijke gebeid rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Tarieven combinatietickets museumbezoek én rondvaart: kinderen 5 tot 12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15. Museumkaarthouders en Vrienden betalen € 8 per rondvaart. Reserveren combinatieticket via 0227 544732.

Deel met je vrienden of praat mee!