Het NSM uitgelicht

Lichtjesavond

Datum/Tijd
Date(s) - 06/11/2021
18:00 - 22:00

Activiteit


Zaterdag 6 november sluit het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk het stoomseizoen af met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 is feeëriek verlicht en omgetoverd tot ‘lichtkasteel’ dat al van verre te zien is in de duisternis.

Duo Alfredo & Marini

In deze sprookjesachtige sfeer geeft het duo Alfredo & Marini, fakirs pur sang en krachtpatsers uit een oud circusgeslacht, buiten op het museumterrein drie magische vuurshows met vuur, messen, stenen en glas. Met authentiek kermisvermaak staan zij hun mannetje en geven ze een spannende voorstelling met een humorvolle fakir-act, waarbij het publiek uitgedaagd wordt voor een bloedstollende krachtmeting! Durf je dit aan? Kom dan kijken! Voor de aanvang van de shows, zie onderaan dit bericht.

Het museum is vanavond onder stoom, maar ook een aantal machines in de machinetuin wordt onder stoom gebracht, evenals stoomwals Hendrik Jan en de baggermolen in de museumhaven. Het geknars en gepiep van de emmers van de met honderden lampjes verlichte baggermolen is weer van verre te horen. In het feestelijk verlichtte museumrestaurant staat de warme chocomel en glühwein klaar.

Na Lichtjesavond sluit het museum tijdelijk de deuren om met de kerstvakantie weer open te gaan voor bezoekers.

Parkeren

Wij verzoeken u vanavond te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. U kunt gebruik maken van de gratis City Tours pendeldienst naar het museum.

Aanvang Lichtjesavond: 18.00 tot 22.00 uur

Aanvang Shows duo Alfredo & Marini:  19.00, 20.00 en 21.00 uur

Deel met je vrienden of praat mee!