Lichtjesavond

Datum/Tijd
Date(s) - 03/11/2018
19:00 - 22:00

Activiteit


Geniet zaterdag 3 november van 19.00 tot 22.00 uur van de traditionele lichtjesavond in het Stoommachinemuseum. Het is de achttiende keer dat deze feestelijke afsluiting van het seizoen wordt gehouden.

Tijdens de traditionele Lichtjesavond wordt in het Nederlands Stoommachinemuseum het stoomseizoen afgesloten met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 wordt met duizenden lampjes en kaarsjes verlicht en omgetoverd tot een ‘lichtkasteel’, dat vanaf de dijk al van verre te zien is in de duisternis. In deze sprookjesachtige sfeer treden de vuurartiesten van Stageheat op. Zij showen adembenemende acts, zoals vuurspuwers die metershoge vlammen blazen.

Natuurlijk is het museum onder stoom, draait de met lichtjes behangen baggermolen  én draait de locomobiel ‘Nico’ die de asfaltfabriek in de machinetuin aandrijft.

Workshop nachtelijk fotograferen

De bekende fotograaf Kenneth Stamp geeft vanavond een workshop nachtelijk fotograferen. Hobby- en professionele fotograven die hun techniek verder willen verfijnen, kunnen hier gratis aan deelnemen op vertoon van een geldig entreebewijs. Verzoek van Kenneth: neem een statief mee!

Lampionnen mee

Om het nog gezelliger te maken mogen kids die hun lampion voor Sint Maarten al klaar hebben bij ons oefenen met zingen en iets lekkers ophalen bij de chocolademelkkraam. Ook als je jezelf versiert met lichtjes of bijvoorbeeld met glow in the dark schmink ligt er een traktatie voor je klaar.

Bierbrouwers

Verder tonen drie enthousiaste bierbrouwers hun ambacht in het museum. Zij geven demonstraties hoe bier gebrouwen wordt en showen de fijne kneepjes van het brouwersambacht. Ook is er de mogelijkheid om beperkt hun bier te proeven. Daarnaast is er een kraam waar warme chocomel met slagroom en glühwein verkrijgbaar is. Natuurlijk is ook de horeca geopend.

Voor Museumkaarthouders is de toegang gratis. Voor de activiteiten worden geen extra kosten in rekening gebracht. Het reguliere entreebewijs geeft toegang tot alle demonstraties.

Deel met je vrienden of praat mee!