Opening tentoonstelling

Datum/Tijd
Date(s) - 25/04/2019
10:00 - 17:00

Activiteit


Vanaf 25 april tot en met 31 augustus is de tentoonstelling ‘Stoom Vaart’ met maritieme schilderijen van de bekende zeeschilders Arnold de Lange en Fred Boom bij het museum te bezichtigen.

Fred Boom
Fred Boom is van jongs-af-aan al gefascineerd door de zee. Na zijn opleiding aan de Kweekschool voor Scheepswerktuigkundigen te Amsterdam kwam hij in 1959 in dienst bij de KNSM  en voer zowel op vracht- als passagiersschepen. Na 11 jaar varen verwisselde hij het zeemansleven voor een walbaan en richtte zich op zijn passie het schilderen van scheepsportretten en zee-en havengezichten.

Arnold de Lange
Arnold de Lange laat zich als kunstschilder inspireren door de oude meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Hij schildert voornamelijk landschappen en dorpsgezichten van het Noordhollandse land. Door zijn interesse in maritieme geschiedenis schildert hij ook veel scheepsportretten van klassieke schepen uit vroeger eeuwen.

Het werk van beide schilders wordt regelmatig gebruikt ter illustratie van boeken en tijdschriften. De tentoongestelde schilderijen zijn ook te koop, waarbij 20% van de verkoopopbrengst ten goede komt aan het museummasterplan.

Deel met je vrienden of praat mee!