Pakjesfabriek Sinterklaas

Datum/Tijd
Date(s) - 01/12/2018 - 02/12/2018
10:00 - 16:00

Activiteit


In Medemblik heeft Sinterklaas zijn cadeautjes opgeslagen in het Stoommachinemuseum. Het museum is doordeweeks speciaal gesloten zodat de Pieten in alle rust de geschenken in kunnen pakken. Maar tijdens het weekend (24 en 25 november en 1 en 2 december) mag je een kijkje komen nemen in de Medemblikker Pakjesfabriek!

Pietenparcours

Van 11 tot 15 uur zijn er op 1 én 2 december enthousiaste zwarte Pieten in het museum aanwezig. Je mag een Pietenparcours met hen doen. Lukt het jou om met een kolenschep met kolen om de pylonen heen te lopen? Hoe goed ben jij in juten zaklopen? En kan je een cadeautje van afstand door de schoorsteen gooien? Kortom, jij een echte Stoompiet?

Op de foto met Amerigo

Zaterdag van 11.30 tot 12 uur en zondag van 13.30 tot 14 uur is het paard van Sinterklaas bij het Stoommachinemuseum. Altijd al eens op de foto gewild met Amerigo? Dit is je kans!

Pepernoten bakken

Bakker Bes bakt zondag 2 december van 11 tot 16 uur pepernoten met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers zelfgebakken pepernoten mee naar huis nemen.

Sinterklaasverhalen voorlezen

Vanaf 12 uur wordt op ieder heel uur een Sinterklaasverhaal voorgelezen tijdens dit eerste weekend van december. Zaterdag door de museumdirecteur Harry de Bles en zondag neemt Els Goetjes plaats op de voorleesstoel.

Pakjesspeurtocht

Doe daarnaast de pakjesspeurtocht en verdien je StoomPieten-diploma met wat lekkers. De speurtocht kost, net als de reguliere speurtocht die ook verkrijgbaar is, 2,50 euro. Hierbij is een esbitblokje inbegrepen waarmee je miniatuurstoommachines kunt laten draaien tussen het pakjes tellen door.

Museum-knutselatelier

In het museum-knutselatelier liggen enorme Sinterklaaskleurplaten en kleurtjes klaar. Hier mag je iets moois voor de goedheiligman maken. Je mag je kunstwerk natuurlijk ook zelf houden.

Met uitzondering van de speurtocht is deelname aan alle activiteiten gratis op vertoon van je entreebewijs.

Omdat de Pieten doordeweeks zo hard werken is de ketel niet opgestookt en kan het fris zijn in de Pakjesfabriek.

Openingstijden Pakjesfabriek Stoommachinemuseum: 10 tot 16 uur. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. 

Deel met je vrienden of praat mee!