Pakjesfabriek Sinterklaas

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2018 - 25/11/2018
10:00 - 16:00

Activiteit


In Medemblik heeft Sinterklaas zijn cadeautjes opgeslagen in het Stoommachinemuseum. Het museum is doordeweeks speciaal gesloten zodat de Pieten in alle rust de geschenken in kunnen pakken. Maar tijdens het weekend (24 en 25 november en 1 en 2 december) mag je een kijkje komen nemen in de Medemblikker Pakjesfabriek!

Doe de pakjesspeurtocht en verdien je StoomPieten-diploma met wat lekkers. De speurtocht kost, net als de reguliere speurtocht die ook verkrijgbaar is, 2,50 euro. Hierbij is een esbitblokje inbegrepen waarmee je miniatuurstoommachines kunt laten draaien tussen het pakjes tellen door.

In het museum-knutselatelier liggen Sinterklaaskleurplaten en kleurtjes klaar. Hier mag je iets moois voor de goedheiligman maken. Je mag je kunstwerk natuurlijk ook zelf houden.

Op zaterdagochtend 24 november zijn er misschien zelfs Zwarte Pieten in het museum.

Pepernoten bakken

Bakker Bes bakt zondag 2 december van 11 tot 16 uur pepernoten met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers pepernoten mee naar huis nemen.

Op deze eerste zondag van december wordt er vanaf 12 uur tevens op ieder heel uur een Sinterklaasverhaal voorgelezen.

Omdat de Pieten doordeweeks zo hard werken is de ketel niet opgestookt en kan het fris zijn in de Pakjesfabriek.

Openingstijden Pakjesfabriek Stoommachinemuseum: 10 tot 16 uur. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. 

Deel met je vrienden of praat mee!