Superstoomarrangement

Datum/Tijd
Date(s) - 01/08/2018 - 31/08/2018
10:30 - 16:45

Activiteit


Even lekker stoom afblazen tijdens de vakantie? In samenwerking met de Museumstoomtram biedt het Stoommachinemuseum in augustus een Superstoomarrangement aan. Tijdens deze unieke stoombeleving waan je je een dag lang terug in de tijd.

Vertrek om 10.40 uur met museumschip ‘Friesland’ vanuit Enkhuizen naar Medemblik. Citytours brengt je vanaf hier gratis naar het Nederlands Stoommachinemuseum. Dit via een toeristische route langs onder andere kasteel Radboud.

Je hebt hierna twee uur de tijd om het Stoommachinemuseum –dat dagelijks onder stoom is- te bezoeken. Hier ontvang je op vertoon van je Stoomtramticket(s) een gratis kop koffie/thee. Voor kinderen staat er een glas limonade klaar. Trek gekregen? Er kan geluncht worden in het Stoomtheater of op het terras.

Het Stoommachinemuseum heeft de grootste verzameling werkende stoommachines onder één dak. Maar ook buiten gaat de collectie verder. Hier zijn onder andere de stoombaggermolen en –hijskraan te zien. Om 14.35 uur vertrekt Citytours weer via een toeristische route naar het station in Medemblik, waar de Museumstoomtram richting Hoorn klaarstaat.

 

Geen combinatieticket

Er is voor dit arrangement géén combinatiekaart te koop.
Tickets voor de Museumstoomtram zijn te bestellen via: https://www.stoomtram.nl/nl/dagtocht-vanuit-enkhuizen
Het ticket om toegang te krijgen tot het Stoommachinemuseum kunt u kopen aan de kassa van dit Medemblikker museum. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang tot het Stoommachinemuseum.

 

Vertrek- een aankomsttijden iedere dag in augustus:

Boot Enkhuizen vertrek 10.40 uur

Boot Medemblik aankomst 11.55 uur

Vertrek Citytours vanaf station Medemblik 12.15 uur

Aankomst Citytours Stoommachinemuseum 12.35 uur

Vertek Citytours Stoommachinemuseum 14.35 uur

Aankomst Citytours station Medemblik 15.15 uur

Vertrek stoomtram vanaf Medemblik 15.20 uur

Aankomst stoomtram Hoorn 16.45 uur

 

Deel met je vrienden of praat mee!