Weekend op wielen

Datum/Tijd
Date(s) - 13/07/2019 - 14/07/2019
10:00 - 17:00

Activiteit


Het museumterrein staat dit weekend vol geparkeerd met prachtige oldtimers, waaronder klassieke Engelse sportauto’s, een Chevrolet uit 1929, een A-Ford uit 1930 en andere automobielen.

Stoomauto
Ook de stoomauto van Bob Bruin, een Stanley uit 1919, gebouwd in de USA, is dit weekend weer aanwezig. De Stanley is een staaltje van knap vakmanschap. De honderd-jarige auto rijdt op petroleum, heeft een topsnelheid van 100 km per uur en kan zeven personen vervoeren. Bob Bruin biedt een (beperkt) aantal museumbezoekers ook dit maal de mogelijkheid om bij hem in te stappen en zich als een vorst te laten rondrijden.

Stoomspuit
Zaterdag en zondag demonstreren (oud) brandweermannen van de Stichting Wormerveersche Stoombrandspuit de nog werkende Bikkers stoomspuit uit 1901 bij het museum. De pomp heeft een capaciteit van maximaal 1000 liter water per minuut en heeft voor het laatst dienst gedaan bij een brand in 1933. Het is een spectaculair gezicht om de spuitgasten met deze fraaie en gerestaureerde stoomspuit aan het werk te zien.

Wielerronde Westfriese Omringdijk
Zondag 14 juli fungeert het museum weer als stempelpost voor de jaarlijkse fietstocht over de monumentale Omringdijk. De wielerrronde wordt georganiseerd door vereniging Le Champion. Tijdens deze dag met gezellige drukte is er life entertainment.

Deel met je vrienden of praat mee!