online tickets bestellen

Bakkerij museum

In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In het museum kunt u zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. In het hele museum proeft u de sfeer van vroeger. Dat wordt alleen maar versterkt door de lekkere geuren uit de bakkerij, waar het oude ambacht gedemonstreerd wordt. Ook vinden er regelmatig marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. Het water loopt je tijdens een bezoek in de mond, vandaar dat wij ook vaak het ‘lekkerste museum van Nederland’ genoemd worden. Bezoek de website

Kasteel Radboud

Bij een bezoek aan het kasteel kunt u een blik werpen in de Middeleeuwen. U wordt daarbij geholpen door een tentoonstelling, die u vertelt over de geschiedenis van het kasteel en van Medemblik. Bezoek de website

De Bijenstal, imkerbedrijf en bijenteeltmuseum

Een bezoek aan het imkerbedrijf en bijenteeltmuseum is voor bezoekers van jong tot oud, bij mooi of slecht weer een onvergetelijk uitje.  Want wat zijn die bijen toch een ontzettend interessante en hardwerkende diertjes !

De imker Jan Glazenborg kan op een hele leuke en vooral grappige manier verrassende dingen vertellen over zijn bijen en de imkerij, terwijl uw groep de bijen veilig achter een glaswand ‘live’ aan het werk ziet.

Men heeft een goede busparkeerplaats, grote en gezellige ontvangstruimte met tentoonstelling, een winkel met bijenproducten en het is ook zeer geschikt voor minder validen en kinderen.

Bezoek de website

Zuiderzeemuseum

Buitenmuseum
In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee.
Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis.

Bezoek de website

Met Citytours langs de Musea

In de zomermaanden (tijdens vakanties en in weekenden) rijdt er vanuit het centrum een gratis busje naar het Stoommachinemuseum. In de Citytours geniet u van een aantrekkelijke rondrit. Deze rit is bovendien milieuvriendelijk, want de bus is elektrisch aangedreven. Enthousiaste vrijwillige gidsen verhalen op interessante wijze over het mooie en veelzijdige Medemblik en omgeving.

De Medemblikker Citytours is een treintje van twee wagens met een totale ruimte voor 28 personen.

 

Overnachten op Bungalowpark Zuiderzee

Vlak naast het museum ligt het familie-bungalowpark Zuiderzee. Dankzij de vele parkvoorzieningen en activiteiten is er elke dag wat te doen en te beleven. Neem een duik in het binnenzwembad, suis van de razend snelle waterglijbaan en ontspan op de borrelbank. Terwijl de allerkleinste veilig spetteren in het kinderbadje. Bij mooi weer is ook het zandstrand aan het IJsselmeer een prima keuze. Languit op een dekentje, terwijl uw kinderen spelen in het zand.

U verblijft aan het IJsselmeer, een kano- of boottocht mag dus niet ontbreken! Ga langs bij de receptie voor de leukste tips en huur een kano of boot en verken de omgeving vanaf het water. Of stap tijdens een evenement bij ons Stoommachinemuseum op de boot voor een museumrondvaart door de omgeving.

Bezoek de website