online tickets bestellen

Wordt u lid van de Vereniging Vrienden van het Stoommachinemuseum?

U draagt daarmee bij aan de verwerving van zeldzame objecten en de kostbare exploitatie van de collectie van het museum.
Het Nederlands Stoommachinemuseum heeft een Vriendenvereniging. De statutaire naam is Vereniging van Vrienden van het Stoommachine Museum Vier Noorder Koggen. De datum van oprichting is 26-10-1981, het huidige aantal leden is ruim 700. Zij allen dragen het museum een warm hart toe en doneren jaarlijks €25,00.

De Vereniging heeft ten doel de belangen te behartigen van de Stichting Stoomgemaal de Vier Noorder Koggen en de Stichting Nederlands Stoommachine Museum.
Zij tracht dit te bereiken o.a. door:

  • Het beschikbaar stellen van gelden.
  • Het behulpzaam zijn voor zowel bij de inrichting van het te exploiteren museum als bij het verzamelen en beschikbaar stellen van voorwerpen voor het museum.
  • De belangen van het Stoommachine Museum in brede zin te behartigen.

Driemaal per jaar geeft de Vereniging een Nieuwsbrief uit boordevol met relevante stoom- en waterzijdige informatie en artikelen. De leden mogen met een introducee het gehele jaar door het museum gratis bezoeken. Verder kunnen de vrienden jaarlijks deelnemen aan een interessante excursie.

Het e-mail adres van de Vereniging is: info@stoomvrienden.nl

Op de website: www.stoomvrienden.nl kunt u alle informatie over de Vereniging vinden.