Stoommachinemuseum in actie voor inwoners Oekraïne

In het kader van de landelijke actie #rtforUkraine (#hArtforUkranine) kleurt het stoomgemaal Vier Noorder Koggen aanstaand weekend ’s avonds blauw en geel, de nationale kleuren van Oekraïne.

De cultuursector komt in actie voor de inwoners van Oekraïne. Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart 2022 de campagne #rtforUkraine.

Bezoekers Stoommachinemuseum kunnen dit weekend ter plekke doneren in de donatiebox bij de entree. Tegelijkertijd roepen we bezoekers op te doneren aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de inwoners van Oekraïne.

Musea worden opgeroepen een activiteit te organiseren of een activiteit in het teken van deze actie te plaatsen. Vanwege de krokusvakantie is het museum al onder stoom. Op vrijdag en zaterdag wordt bovendien het gemaal zelf onder stoom gebracht met het topstuk van het museum, de Backer & Rueb stoommachine. Dit vanwege de opnames voor MuseumTV op vrijdag en de uitreiking aan het museum van de Willem Wolffprijs van het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs. Kom langs op deze bijzondere dagen, die als gevolg van de gebeurtenissen een geheel andere lading krijgen.

Deel met je vrienden of praat mee!