De Citytours rijdt weer!

De Citytours rijdt weer!  Vanaf Pasen tot en met eind oktober (tijdens vakanties en in weekenden) rijdt er vanuit het centrum een gratis busje naar het Stoommachinemuseum. In de Citytours geniet u van een aantrekkelijke rondrit. Deze rit is bovendien milieuvriendelijk, want de bus is elektrisch aangedreven. Enthousiaste vrijwillige gidsen verhalen op interessante wijze over het mooie en veelzijdige Medemblik en omgeving.

De Medemblikker Citytours is een treintje van twee wagens met een totale ruimte voor 24 personen. Eén kant is voor de onderste helft dicht en de bovenste helft kan afgesloten worden met zeil tegen wind, kou en regen. De andere kant heeft ook zeil bij slecht weer, maar daarbij bestaat de onderste helft uit deuren.

Op- en afstappen

De Citytours maakt steeds een rondrit van zo’n drie kwartier. Op- en afstapplaatsen zijn: station Stoomtram Medemblik, Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum, De Bijenstal in Opperdoes en Meelmolen de Herder.

Investering

De Medemblikker musea -het Stoommachinemuseum, Kasteel Radboud en de Bijenstal- hebben geïnvesteerd in de milieuvriendelijke bus. Deze bus reed op 5 juli 2013 de eerste ronde door Medemblik. Toen nam de toenmalige wethouder Jan Louw Zwagerman plaats achter het stuur. Sinds 2019 is ook de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik aangeschoven als investeerder van dit gastvrije vervoersmiddel.

Rijtijden

De Citytours vertrekt om 12.15 uur, 13.15 uur, 14.15 uur en 15.10 uur vanaf het Station/Bakkerijmuseum in Medemblik. Steeds een kwartier later kan er in- en uitgestapt worden bij het Stoommachinemuseum. Na 15.25 uur vertrekt er geen Citytours meer vanaf het Stoommachinemuseum.

In augustus maakt de Citytours op dinsdag, woensdag en donderdag een extra ronde en vertrekt voor het eerst om 11.15 uur.

Tijden zijn niet exact, maar Citytours zal nooit eerder vertrekken dan aangegeven.