Het stoommachinemuseum in de trein

Onlangs met de trein gereisd? Heb je toevallig de filmpjes van het stoommachinemuseum op de NS reizigersschermen in de trein gezien? De items zijn op initiatief van de NS door Metropolisfilm gemaakt. Ze worden getoond in het cultuurblok op de beeldschermen van NS Onderweg. In de maanden juni en juli besteedt NS Onderweg daarin aandacht aan het online aanbod van musea en andere culturele instellingen. Het stoommachinemuseum neemt deel met twee items van elk 45 seconden: een item over het stoomgemaal/machinetuin en een over de baggermolen. De beelden zijn zonder geluid.

Als je de komende tijd niet met de trein reist maar toch een blik wilt werpen op de items: klik hier voor beelden van het stoomgemaal/machinetuin en hier voor de baggermolen.

Met dank aan de NS voor dit mooie initiatief om het virtuele aanbod van musea in de kijker te zetten en Metropolisfilm voor de productie van de twee fraaie filmpjes. De afbeelding is een detail van een prent uit de Rijksmuseumcollectie.