In het Spoor van de IJzeren Leeuw

Voor de ultieme stoombeleving is er tijdens de zomerdienstregeling van de stoomtram nu een combinatiearrangement waarbij de tijdreis met de Stoomtram Hoorn Medemblik goed gecombineerd kan worden met een bezoek aan het Nederlands Stoommachinemuseum.

Ontdek hoe stoommachines 150 jaar geleden Nederland veroverden en veranderden. Tijdens je reis met de stoomtram en je bezoek aan het stoommachinemuseum waan je je terug in de tijd. In het museum loop je in een monumentaal stoomgemaal tussen tientallen originele werkende stoommachines die de gehele zomer onder stoom draaien. De speurtocht en de miniatuur stoommachines die bediend mogen worden zijn vooral bij kids favoriete onderdelen van een bezoek.

Citytours Medemblik geeft aansluiting op de boot en de stoomtram die om 12.00 uur aankomen op station Medemblik en rijdt je in een kwartier naar het stoommachinemuseum. Om 14.30 vertrekt Citytours daar weer en geeft aansluiting op de stoomtram van 15.20 van Medemblik naar Hoorn (aankomst 16.45).

De tickets voor de Stoomtram en het Stoommachinemuseum schaf je afzonderlijk aan. Ongelooflijk dat zo’n dagje op pad voor Museumkaarthouders helemaal gratis is!