Kinderrubriek op ‘Thuis & Onderwijs’!

Maak kennis met Glenn en Tess.

Wat jammer dat je nog even niet met je klasgenoten of familie langs kunt komen bij het Nederlands Stoommachinemuseum! Terwijl je juist wat meer wilde weten over hoe een stoommachine werkt. Misschien krijg je online zelfs les over het tijdvak Burgers en Stoommachines of vind je het gewoon leuk om tussen het huiswerk door een technisch proefje te doen! Maar dan komen we toch gewoon online naar jou toe?

Op de pagina Thuis & Onderwijs op onze website start onze museumdocent Hans Walrecht een nieuwe, wekelijkse rubriek, speciaal voor kinderen. Hier vind je materiaal voor een spreekbeurt of een werkstuk. Maar ook leuke weetjes en proefjes die je zelf thuis kunt doen. Begrijp je iets niet en heb je een vraag? Stel deze aan Hans en misschien beantwoordt hij jouw vraag wel in de volgende rubriek.

Let op! Bij sommige proefjes staat dat je deze niet in je eentje moet doen, maar bijvoorbeeld samen met of onder toezicht van je vader of moeder.

Heb je geen zin om te lezen of om proefjes te doen? Bekijk dan onze 360° video, doe een van onze 3D-tours en neem zo alvast een ‘virtueel’ kijkje in het stoomgemaal en de baggermolen. Ga daarvoor naar de pagina NSM Virtueel op deze website. Binnenkort vind je daar óók een VR Kindertour van de baggermolen met informatie en leuke opdrachten.

Veel plezier en kom vooral langs zodra het museum weer opengaat en we met jouw hulp het vuur in de ketel aansteken en de machines onder stoom brengen!

Harry de Bles – directeur

Tekening: Martin de Rooij