Stoomtreintje Romulus

Op 28 december konden bezoekers voor het eerst meerijden met de nieuwste aanwinst van het museum: het 7 ¼ passagiersstoomtreintje Romulus van de New Deep Steam Railway Company. Dankzij een bijdrage van de gemeente Medemblik kon het museum deze publiekstrekker overnemen van de Helderse ondernemer Henny Ottervanger.

Het stoomtreintje zal tijdens eigen museumevenementen rijden over een traject van 100 meter spoor. Uiteindelijk is het plan dat het treintje een eigen tracé en perron krijgt op het nieuw in te richten museumterrein. Dit is echter pas voorzien in 2021. Daarnaast zal het stoomtreintje net als de afgelopen 25 jaar ingezet worden bij evenementen elders in het land: als middel om fondsen te verwerven en ter promotie van het Stoommachinemuseum.