Van al dat stoken, smeden, luisteren en kijken krijg je dorst en lekkere trek. In het Stoomcafé van het Stoommachinemuseum serveren we je graag een lekkere vers gezette kop koffie met appeltaart, limonade en een lekkere snack van de kleine kaart. Maar er is nog veel meer mogelijk.

Of je nu met de auto bent, speciaal voor het museum komt of dat het museum een pauze-stop is op je wandeling, fiets- of vaartocht, je bent altijd welkom om aan te schuiven in het museumcafé.

Kom je met een gezelschap en wil je meer dan een kleine snack? Reserveer dan op tijd een koffietafel, lunch, borrel of zelfs een diner. Een arrangement op maat stellen we graag voor je samen. Wil je ook nog een vaartocht maken? Wij regelen ook de boot voor jou en je gasten.

Vraag ook naar de mogelijkheden voor een speciaal evenement in het museum, tussen de stoommachines, al dan niet onder stoom! Bedrijfsfeesten of feesten en partijen voor familie en vrienden, het kan allemaal. Wist je dat het Stoommachinemuseum een erkende trouwlocatie is? Veel bruidsparen gingen jullie al voor!

Menukaart

Route en parkeren

Het Stoommachinemuseum is goed bereikbaar per auto en beschikt over een gratis eigen parkeerterrein. De buurtbus stopt voor de deur. De ligging aan de wandel- fiets- en sloepennetwerken maakt dat het museum ook goed bereikbaar is voor wandelaars, fietsers en waterrecreanten.

Meer

Tickets en prijzen

Heb je een Museumkaart, ICOM-kaart of ben je lid van de Vereniging Stoomvrienden? Dan is de toegang gratis. We rekenen geen toeslagen tijdens Stoomdagen en andere evenementen. Voor rondvaarten hanteren we aparte tarieven maar we bieden deze wel tegen een aantrekkelijk arrangementstarief aan.

Meer

Openingstijden

Het Stoommachinemuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur (kassa sluit om 16.15 uur, de keuken om 16.30 uur). Van begin november tot medio februari is het museum gesloten, met uitzondering van de kerstvakantie.

Meer

Contact

Wanneer zijn de volgende stoomdagen? Kan ik met een schoolklas langskomen? Ik wil mijn medewerkers graag verrassen met een exclusief museumbezoek buiten de reguliere openingstijden, kan dat bij jullie? Stel gerust je vraag . Wij doen ons best je snel te antwoorden.

Meer